Veselá karička 2016

karicka 2016

Na Hlavnej ulici v Košiciach sa 23. júna 2016 stretlo takmer 1000 tanečníkov, aby spoločne zatancovali typické slovenské tance – chorovody, karičku i verbunk. Podujatie sa už štvrtý rok koná ako sprievodná akcia Cassovia Folkfestu aj za účasti zahraničných folklórnych súborov. Zároveň sa tanečníci pokúsili vytvoriť nový slovenský rekord vytvorením najväčšieho počtu bráničiek z rúk ľudí tancujúcich karičku. Podarilo sa, presne 980 tancujúcich vytvorilo 480 bráničiek.

Pod choreografiu Veselej karičky 2016 sa podpísal opäť pán V. Urban, umelecký vedúci FS Železiar, ktorý spolu s muzikantmi, speváčkami a tanečníkmi FS Železiar sprevádzal tancujúcich na Hlavnej ulici od 15. hodiny počas nácviku, generálky i finálnom tancovaní celej choreografie.

Úprimne sa teším, že na našej škole máme milovníčky folklóru a tanca, ktoré sa s chuťou pustili do nácviku karičky už v apríli. Výsledok stál za to. Napriek horúcemu počasiu sme prežili v Košiciach krásne popoludnie a aj my sme prispeli k úspechu celého podujatia.

Moje poďakovanie patrí: Z. Miklošovej, S. Vaňovej, B. Hančikovskej, V. Takáčovej z 1. A; B. Urmacherovej, M. Koščovej, N. Bandoľovej z 1. B; M. Štimovej, Z. Trellovej, I. Ďurovej, D. Duplinskej z 2. B a E. Szatmáryovej z 3. C triedy.

Atmosféru podujatia Vám priblížime prostredníctvom fotografií.

Trebišov 27. júna 2016, Ing. Svetlana Dulová

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.