Ekonomická a finančná olympiáda

Ekonomická a finančná olympiáda

Takmer 6500 študentov zo 201 stredných škôl z celého Slovenska sa zapojilo do tretieho ročníka Ekonomickej olympiády.

Po školských kolách, ktoré prebiehali v priestoroch stredných škôl, si najlepší mladí ekonómovia zmerajú vedomosti v krajských kolách. Našu  školu bude reprezentovať žiačka Sidónia Marcinová zo 4. A  na krajskom kole,  ktoré sa bude konať 27. 2. 2020 v Košiciach. Otázky a koncepciu tvoria odborníci z inštitútu INESS, NBS, Ekonomickej univerzity a Ekonomickej fakulty UMB.  Obsahovo sa zameriava na makroekonómiu, manažment a podnikové hospodárstvo.  Úspešní účastníci budú prijatí na vybrané vysoké školy bez prijímacích skúšok.

Finančná olympiáda ponúka stredoškolákom možnosť otestovať a porovnať si úroveň svojej finančnej gramotnosti a zároveň získať atraktívne výhry pre seba i pre svoju školu. Organizuje ju nadácia PARTNERS a je zameraná na vedomosti z oblastí finančného hospodárenia,  finančného trhu a finančných produktov. Školského kola sa zúčastnilo 15  žiakov 4. ročníka. Do druhého kola postúpili  3 žiaci – Dávid Sivák a Diana Thurocziová zo 4. A  a Martin Gužík zo 4. B triedy.

Všetkým postupujúcim srdečne blahoželáme a držíme palce na krajských kolách súťaží.

MEDIAVIEWER error - $p neexistuje alebo neexistuje adresar/subor na serveri.
$p = dokumenty/oatv/foto/19-20/ekonomicka_a_financna_olympiada/
is_dir: false
file_exists: false

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.