Exkurzia žiakov druhého ročníka vo výrobných podnikoch

EX

V rámci predmetu Podniková ekonomika sa žiaci druhého ročníka našej školy zúčastnili exkurzie vo výrobných podnikoch dňa 18. novembra 2019.

Zemplínska veľkoobchodná spoločnosť, a. s. (ZVOS)

Prvá zástavka bola v Zemplínskej veľkoobchodnej spoločnosti, ktorá sa nachádza v Trebišove. ZVOS je veľkoobchod s potravinárskym a nepotravinárskym tovarom. Tovar je poukladaný do jednotlivých buniek. V suteréne veľkoobchodu bol uložený tovar ako napríklad alkohol, konzervy a nealko nápoje. Zamestnanci pri práci využívali čítačku čiarových kódov. V ďalšom sklade sa nachádzali liehoviny, sirupy, káva, voda atď.
Práca vo veľkoobchodnom sklade je namáhavá, preto zamestnanci využívajú rôzne technické prostriedky a to zdvíhacie vozíky, palety, plošinové vozíky, ručné vozíky, posuvné vozíky. V skladoch sa používajú aj špeciálne technické zariadenia ako váhy, chladiace zariadenia, mraziace zariadenia, klimatizačné zariadenia a podobne.

Vonku sa nachádza sklad obalov, sú tam prepravky na pivo, víno a nealkoholické nápoje. Obaly sa vracajú od jednotlivých podnikov a potom sa lisujú na ďalšie spracovanie.

BSH Drives and Pumps, s. r. o.

Ďalšou zastávkou exkurzie bola firma BSH s.r.o. Michalovce.

BSH sídli v Michalovciach, je dcérskou spoločnosťou skupiny BSH Hausgeräte GmbH, ktorá je súčasťou skupiny Bosch.

Hlavnou činnosťou spoločnosti je vývoj a produkcia elektromotorov a púmp pre bielu techniku hlavne práčky, sušičky, a domáce spotrebiče. Výrobný objem je určený na export do všetkých krajín sveta. Po úvodnom privítaní a predstavení spoločnosti prebehlo školenie BOZP. Následne boli žiaci rozdelení do troch skupín. Každá skupina vedená zamestnancom spoločnosti absolvovala prehliadku výrobných hál s odborným výkladom.
Obe exkurzie priniesli žiakom obohatenie a rozšírenie vedomostí v rámci predmetu podniková ekonomika.

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.