Exkurzia Volkswagen Bratislava a vianočná Viedeň 2019

VW

Sviatok sv. Mikuláša sa rozhodli žiaci OA prežiť trochu netradične, návštevou firmy Volkswagen Slovakia v Bratislave. Do Bratislavy dorazili v poobedňajších hodinách 5.12.2019 a navštívili najskôr jej historickú časť, v ktorej sa nachádzali vianočné trhy.

Hlavným cieľom dňa bola odborná exkurzia vo výrobnom závode Volkswagen Slovakia. Prehliadka závodu trvala 90 minút, študenti sa dozvedeli o histórii závodu, o jeho výrobnom programe. Absolvovali niekoľko typov prehliadky – lisovňu, výrobu agregátov a skúšobnú halu. Študenti mali možnosť vidieť najmodernejšiu lisovňu koncernu na svete a najväčší koncernový lis, ktorý lisuje jednotlivé diely karosérie. Zaujímavosťou boli automatické dopravné vozíky, ktoré zabezpečovali dodávku dielov „just in time“.

Na druhý deň exkurzie navštívili vianočnú Viedeň. Žiaci si prezreli najvýznamnejšie historické pamiatky Viedne, ako zámocký komplex Hofburg, Dóm svätého Štefana, Prírodovedné múzeum a iné. Na záver exkurzie sa žiaci presunuli pred Rathaus, kde mohli obdivovať 150 vianočných stánkov a čarovnú atmosféru vianočnej Viedne.

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.