53. ročník súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači

Vo štvrtok 14. februára 2019 sa v na Obchodnej akadémii Watsonova 61 v Košiciach konal 53. ročník krajského kola súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači.

Súťaž pozostáva z troch samostatných súťažných disciplín - písanie na počítači, úprava textu na počítači a profesionálne spracovanie textu - wordprocessing. Súťaže sa zúčastnili aj žiaci našej školy a dosiahli výborné umiestnenia.

V súťažnej disciplíne písanie na počítači najlepšie umiestnenie z našich žiakov dosiahol Ľudomil Horovský zo  4. BP triedy, ktorý sa umiestnil na krásnom 2. mieste s výkonom 369,8 čistých úderov za minútu.

V súťažnej disciplíne  úprava textu na počítači najlepší výkon podali žiačky Klaudia Horkaiová zo 4. BO triedy, ktorá vykonala 97 korektúr a dosiahla celkový počet bodov 8 950 a umiestnila sa na 4. mieste. Na 6. mieste sa umiestnila Bianka  Hančikovská zo 4. A triedy s celkovým počtom 94 korektúr a celkovým počtom bodov 8 400.

Spomínaní žiaci si zmerajú sily na celoslovenskom kole súťaže, ktoré sa uskutoční v marci na Obchodnej akadémii v Senici. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Držíme prsty a veríme v čo najlepšie výsledky.

Ing. Eva Zavadilová
vyučujúca ADK

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.