Krajské kolo Súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači

Dňa 15. februára 2018 sa na Obchodnej akadémii Watsonova 61 v Košiciach konalo krajské kolo 52. ročníka  Súťaže žiakov stredných škôl v spracovaní informácií na počítači.

Súťaže sa zúčastnilo spolu 42 žiakov. Súťažilo sa v odpise na presnosť a rýchlosť, úprave textu na počítači a v profesionálnom spracovaní textu – wordprocessingu. Súťaže sa zúčastnili aj šiesti žiaci našej školy, ktorí súťažili vo všetkých troch disciplínach. V plnej miere predviedli svoje zručnosti, schopnosti a vedomosti. Najlepšie sa umiestnil žiak Ľudomil Horovský z 3. BP triedy, ktorý nás reprezentoval v disciplíne odpis textu. Umiestnil sa na krásnom 2. mieste s výkonom 374,5 čistých úderov s percentom chýb 0,05. V súťažnej disciplíne UTX sa najlepšie umiestnila žiačka Bianka Hančikovská z 3. A triedy na 6. mieste, výkonom 8 400 bodov s počtom vykonaných korektúr 94. Obaja žiaci nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční v dňoch 21. a 22. marca 2018 na Obchodnej akadémii v Dolnom Kubíne. Všetkým účastníkom blahoželáme k dosiahnutým výsledkom, ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy a postupujúcim držíme palce v ďalšej súťaži.


Ing. Eva Zavadilová
vyučujúca ADK

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.