Exkurzia v trebišovských podnikoch

EX

Dňa 12. 12. 2017 sa žiaci 2. ročníka Obchodnej akadémie  zúčastnili odbornej exkurzie, v rámci Podnikovej ekonomiky, na ktorej sa učili  aj o výrobnom procese  a obchodných podnikoch.  Sprevádzali ich pani profesorky Ing. Beáta Andrášová a Ing. Eva Zavadilová.

Prvá cesta žiakov viedla do  Tatravagónky, a. s..  Žiaci prešli všetkými fázami výroby vagónov. Počas sprievodu sa museli držať vyznačeného chodníka, aby nedošlo k úrazom.  Kým si niektorí obzerali fascinujúce miestnosti a  výrobu, ostatní sa radšej dívali pod nohy, aby ani náhodou nestúpili na nejakú súčiastku.  Mnohí boli prekvapení  hlučným prostredím.

Po Tatravagónke sa žiaci presunuli do veľkoobchodného skladu firmy  Zemplínska veľkoobchodná spoločnosť a. s. , ktorá zásobuje maloobchody Jednota na východnom Slovensku.  Videli spôsob skladovania tovaru, technické prostriedky používané pri skladovaní (z ktorých sa im najviac páčilo zariadenie na balenie tovaru) a expedíciu tovaru. Všetci boli sklamaní, keď sa dozvedeli, že si kúpiť nič nemôžu.

Žiaci už ledva stáli na nohách, keď došli do tretej a zároveň poslednej firmy  Electroconnectu s.r.o.  Aj keď už boli vyčerpaní s obdivom pozerali na pracovníkov, ktorí vyrábali  káblové zväzky predovšetkým pre automobilový priemysel. Táto práca vyžaduje nesmiernu koncentráciu, výdrž a zodpovednosť. Asi nie som jediná, ktorú táto firma zaujala najviac.

Aj keď exkurzia bola unavujúca, žiaci odchádzali spokojne a boli radi, že teoretické vedomosti získané na odborných predmetoch mohli názorne zažiť aj v praxi.

Gabriela Gánocziová 2. A

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.