Are you scared of English? My už nie!

Komisia J. W. Fulbrighta pre vzdelávacie výmeny v Slovenskej republike vznikla na základe Dohody medzi  vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických za účelom podpory vzdelávacích, výskumných a kultúrnych výmen prostredníctvom Fulbrightovho programu.

Jeho cieľom je zvýšiť vzájomné porozumenie medzi ľuďmi z USA a ľuďmi z ostatných krajín. Fulbrightov program je jeden z najväčších a najrôznorodejších výmenných programov na svete a v súčasnosti sa uskutočňuje v 140 krajinách. Zahraniční účastníci sú vyberaní na základe akademických a profesijných kvalít, dosiahnutých úspechov, profesionálneho potenciálu a schopnosti a vôle zdieľať nápady a skúsenosti s ľuďmi z rôznych kultúr.

Vďaka tomuto úžasnému programu sa môžeme  na Obchodnej akadémii v Trebišove tešiť z hodín anglického jazyka s rodenou Američankou, lektorkou Brennou Ritzert, ktorá k nám prišla z amerického Pitsburgu, aby nám svojím nadšením a optimizmom priblížila jazyk a kultúru Spojených štátov a zároveň sa tak sama dostala bližšie k svojim slovenským koreňom. Rozpaky študentov na prvých hodinách veľmi rýchlo vystriedala radosť zo spoznávania ich schopností a z pokrokov, ktoré im táto forma vzdelávania prináša. Spontánny rozhovor na ľubovoľnú tému už dnes pre nich nie je žiaden problém a maturita z angličtiny prestáva byť strašiakom. Po škole sú dvere jazykovej učebne otvorené všetkým, ktorí chcú Brennu a jej krajinu spoznať ešte viac. My sa zasa snažíme, aby sa medzi nami cítila ako doma a dúfame, že sa nám to darí.

Ďakujeme, Fulbrightova komisia, ďakujeme, Brenna, we all love you.

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.