Výmenný pobyt

Výmenný študentský pobyt je jednou z príležitostí pre spestrenie nášho štúdia. Už druhý rok sa nám podarilo zorganizovať túto akciu v rámci predmetu Aplikovaná ekonómia. Aj tento rok na jar prišla skupina 30 žiakov spolu s dvoma profesorkami na návštevu do nášho mesta. Privítali sme sa na stanici a pomaly sme sa presunuli do priestorov trebišovského internátu a následne do našej školy.

Program pre žiakov z Popradu naplánovali žiaci našej školy z 3. A triedy. Študentom z Popradu sme ukázali priestory našej školy a v odbornej učebni sme prezentovali historické pamiatky Trebišova a jeho súčasnosť. Po prehliadke sme išli do trebišovského parku, kde pre žiakov bola pripravená prehliadka barokovo-klasicistického kaštieľa, ktorý je súčasťou Múzea a Kultúrneho centra južného Zemplína. Žiaci mali možnosť vidieť Mauzóleum rodiny Júliusa Andrassyho, hrad Parič, rímskokatolícky kostol Návštevy Panny Márie, gréckokatolícky chrám Zosnutia presvätej Bohorodičky, Pavlínsky kláštor, súsošie Immaculaty a archeologické lokality. Celý deň venovali návšteve nášho mesta a večer sme si spolu vyrazili vonku sa trochu zabaviť na bowling.   

Druhý deň sme naším novým kamarátom z Popradu ukázali najnižší bod na Slovensku  Klin nad Bodrogom. Po tejto krátkej prechádzke sme navštívili Renesančný kaštieľ Františka Rakocziho ll. s parkom na južnom okraji obce Borša a tam sme videli etnografickú expozíciu s pamätnými izbami Rákocziho. Ďalej sme im ukázali vyhliadkovú vežu, ktorá je dominantou Vinohradníckej oblasti Tokaj. Žiaci si prostredníctvom vyhliadkovej veže mohli užiť krásny výhľad na okolité vinice. Na záver dňa sme pre našich hosti pripravili návštevu dvoch krásnych pivníc v obci Malá Tŕňa, kde pre nich bola pripravená   prehliadka pivníc a odborný výklad o tokajskom víne. Po skončení nášho programu sme sa presunuli na vlakovú stanicu, kde sme odprevadili našich nových kamarátov na vlak, no pri lúčení nám bolo niektorým smutno, ale veríme, že sa ešte niekedy stretneme.

Marko Németh
Zástupca prezidenta EasyDeal JA firma

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.