Výmenný pobyt Obchodnej akadémie Poprad v Trebišove

img

Žiaci štvrtého ročníka v rámci predmetu Podnikanie v cestovnom ruchu zorganizovali pre žiakov Obchodnej akadémie Poprad exkurziu pod názvom Poznávanie Tokajskej oblasti v dňoch 31.3. – 1.4.2016. Pracujú pod hlavičkou OA Tour, študentská firma.

Prvý deň sme spoločne navštívili panovnícke sídlo Júliusa Andrássyho s hospodárskymi budovami, kde v súčasnosti sídli Múzeum a kultúrne centrum Južného Zemplína. V múzeu, sme mali možnosť vidieť históriu mlátenia obilia, poľnohospodárske stroje a mechanizmy, parnú oraciu súpravu a expozíciu tradičných remesiel. Potom sme sa prešli po Trebišovskom mestskom parku, ktorý je pre zaujímavosť najväčším mestským parkom v Strednej Európe. Po obede nasledovala prehliadka našej školy ktorej súčasťou bola prezentácia našej spolužiačky Majky Babejovej o historických skvostoch Trebišova.

Druhý deň sme spolu s našou partnerskou firmou Jolene´s Ladies navštívili malokapacitnú a veľkokapacitnú tokajskú tufovú pivnicu. O technológii spracovania vína nás informovali pivniční majstri F. Szathmáry a Z. Čorbová. Výsledkom vyzrievania v tufových pivniciach je nápoj, ktorý je po celom svete známy ako tokajské víno. Medzi Tokajskými vinicami sme vystúpili na vrchol Vyhliadkovej veže Tokaj, ktorá vyhrala v súťaži Stavba roka 2015 cenu verejnosti. Tá nám umožnila nádherný širokospektrálny pohľad na tokajský región. Exkurziu sme ukončili prehliadkou kaštieľa v Borši, ktorý je známy ako rodisko významného vodcu protihabsburgských povstaní z rokov 1703 – 1711, Františka Rákocziho II.

Žiaci z oboch partnerských škôl si odniesli veľa zaujímavých zážitkov.

Vyučujúca: Ing. Beáta Andrášová a žiaci OA Tour,š.s.

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.