Na Ústavnom súde Slovenskej republiky

29. septembra zorganizoval Ústavný súd Slovenskej republiky po prvýkrát vo svojej histórii Deň otvorených dverí. Cieľom DOD bolo predovšetkým priblížiť ústavný súd a jeho činnosť širokej verejnosti a zároveň vytvoriť tradíciu každoročného organizovania podujatia, počas ktorého sa sprístupnia priestory Ústavného súdu Slovenskej republiky a vytvorí sa príležitosť na oboznámenie sa s jeho rozhodovacou činnosťou spôsobom atraktívnym pre laickú verejnosť a žiakov a študentov základných a stredných škôl.

Využili sme túto príležitosť a dve triedy – III.A a III.B si prezreli spomínané priestory. Najprv sme museli absolvovať prísnu bezpečnostnú prehliadku a potom nás sprievodca sprevádzal priestormi, ktoré nie sú verejnosti bežne prístupné. Videli sme pojednávaciu sieň, kanceláriu predsedníčky ústavného súdu, prijímací salónik, knižnicu, Sieň nezávislosti. V exteriéri – na nádvorí bol pripravený stánok zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, ktorý mal pre záujemcov pripravené zaujímavé otázky o EÚ.

Tento web používa na analýzu návštevnosti súbory cookies.
Ak budete pokračovať bez vykonania zmien nastavení, predkpokladáme, že chcete z našej stránky dostávať všetky súbory cookie.